Forbrukslån
Forbrukslån

Kredittkort og forbrukslån er greie former for å få tilgang til ekstra kapital. De er begge usikrede lån, men utbetaling – og innbetalingssystemene er forskjellige. Det er hvilket behov du har, samt hva pengene skal benyttes til, som bør bestemme hva du velger.

Forbrukslån – forutsigbarhet

Er du av de som trenger kontroll på alle utgifter hver måned, at beløpene er like fra måned til måned? Samtidig trenger du et stort beløp hvor alle pengene kommer på en gang? Da vil vi absolutt anbefale deg å ta opp et forbrukslån i stedet for et kredittkort. Hele summen kommer inn på konto, og banken setter opp en betalingsplan for hele lånet. Det eneste du trenger holde kontroll på er at du setter av summen hver måned. Du står selvsagt fritt til å betale inn mer på lånet om du kan. Samtidig vil et lån over tid bli billigere enn et kredittkort.

Kredittkort – for de med kontroll

Har du til enhver tid kontroll på økonomien din, og kan håndtere variasjon i utgiftene vil et kredittkort passe deg. Kort passer for de som innimellom trenger noen tusen ekstra, og ikke har behov for store engangssummer. Kort er noe dyrere over tid enn et forbrukslån, men betaler man inn all benyttet kreditt i de rentefrie dagene er det ingen rente i det hele tatt. Utfordringen kan være å ha kontroll på hvor mye kreditt en har benyttet, til enhver tid. Mister man kontrollen vil kredittkortgjelden fort bli større enn du hadde tenkt. Er du derimot en smart bruker av kort er ikke dette noe problem.