Annonse

Finn muligheter for refinansiering her!

Våre partnere samarbeider med mange banker!

Ryddelånet

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 354.
Sponset oppføring

Bank2

Effektiv rente fra 5,34%, kr 2 mill. o/25 år blir totalt kr 3 581 354.
Sponset oppføring

Finansiering24

Effektiv rente fra 19,74%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 99 348.
Sponset oppføring

Annonse

Listen under inneholder kun et utvalg av forbrukslån på markedet og nettsiden er drevet med et kommersielt formål. Alle forbrukslån du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som “billigste”, “beste”, “anbefalt” m.m. Vi rangerer forbrukslån etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte forbrukslån. Les mer om dette her.
Bank2 refinansiering

Sponset oppføring

Aldersgrense 20 år
Lånegrense -
Effektiv rente 5,34%
Etableringsgebyr 2%
Termingebyr -
Nedbetaligstid 25 år

Bank2

Hos Bank2 kan du låne fra kr 100 000 og oppover. Med et slikt lån kan du refinansiere dyre forbrukslån og betale ut dine kredittkort. På den måten blir du kvitt mange mindre gjeldsposter og får samlet disse i et stort lån. Da renten er en del lavere på et slikt lån fra Bank2, vil du spare mye penger i forhold til å betale litt hver måned til mange ulike kredittkort og lån. Er du en av mange som har fått problemer med inkassosaker og betalin...

Låneeksempel

Effektiv rente fra 5,34%, kr 2 mill. o/25 år blir totalt kr 3 581 354.
FolkeLånet

Sponset oppføring

Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 15,80%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 30
Nedbetaligstid 15 år

Ryddelånet

Telefinans er en erfaren finansagent som blant annet tilbyr det såkalte Ryddelånet. Dette lånet er ment for de som trenger å refinansiere dyre smålån og gjeld fra uvettig bruk av kredittkort. De samlede gebyrene og rentekostnadene for slike økonomiske utskeielser, kan komme opp i mange tusen kroner mer hver måned, enn kostnadene for et enkelt og mer oversiktlig lån. Har du et gammelt større forbrukslån, der du i ettertid har for eksempel fått b...

Låneeksempel

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 354.
Finansiering24 forbrukslån

Sponset oppføring

Aldersgrense 20 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 19,74%
Etableringsgebyr kr 1225
Termingebyr Kr 45
Nedbetaligstid 15 år

Finansiering24

Finansagenten Finansiering24 har gode resultater å vise til når det gjelder innhenting av gunstige lån til refinansiering. Selskapet formidler også vanlige forbrukslån uten sikkerhet. Når det gjelder refinansiering, er altså dette som regel at man tar opp et større lån for å innfri dyre smålån og gjeld fra kredittkort og lignende. Dermed får man færre gebyrutgifter, ofte langt bedre rentebetingelser, samt bedre oversikt. Enkelte gjør også d...

Låneeksempel

Effektiv rente fra 19,74%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 99 348.
Annonse

Refinansiering

I henhold til Finansavtaleloven, kan alle lån og kreditter innfris når kunden ønsker dette. Det åpner for at man kan komme seg ut av dyr gjeld dersom man har muligheten til det. Ingen kan med andre ord tvinge deg til gjeldsslaveri. Derav kommer uttrykket refinansiering. Man tar opp et nytt lån for å betale ut et eller flere andre lån eller annen gjeld.

Det vanligste i den sammenhengen vi snakker om på våre sider, er refinansiering av dyr gjeld fra kredittkort, og dyre smålån og forbrukslån. Det kan være mange grunner til at man havner i situasjoner til at denne type gjeld blir uforholdsmessig dyr, og vi tar for oss de mest vanlige situasjonene.

Det vil nok aldri lønne seg å ha noen som helst gjeld. Likevel er det slik at vi låner penger til alt mulig her i livet. De fleste nordmenn eier sin egen bolig, mange har lån til hytte, de fleste til bil, noen til båt, mens mange har gjeld til rent forbruk. Den siste kategorien gjeld er også ofte den dyreste. Det kreves som regel ingen sikkerhet for forbrukslån og kredittkort. Dermed setter bankene høyere renter på disse, slik at de får dekt opp risikoen for tap.

Slike kreditter og lån kan refinansieres, for at kostnadene skal bli lavere. Det beste er selvsagt å kvitte seg med hele gjelda, men det er noe som ofte tar for lang tid. I mellomtiden kan man fokusere på at kostnadene skal bli så lave som mulig. Det kan du gjøre ved å refinansiere.

Når er det smart å refinansiere?

Svaret på spørsmålet er i svært mange tilfeller ”i dag”! Prinsippet er enkelt. Dersom dine lån er dyrere enn de du kan skaffe deg akkurat nå, vil det som regel lønne seg å refinansiere. Det forutsetter at man snakker om en viss sum, og at renteforskjellen blir såpass at det monner. Det er selvsagt ikke særlig poeng å refinansiere et billig lån, dersom det nye lånet gir så små rentefordeler at det likevel blir dyrere på grunn av et nytt etableringsgebyr. Men, dette er nok sjelden.

Sett at man for eksempel har gjeld fra kredittkort og smålån med en gjennomsnittlig effektiv rente på 24% (renter for benyttet kreditt på kredittkort kan komme opp i over 30%), for en samlet gjeld på kr 80 000, betaler man altså rundt kr 20 000 i året i utgifter på dette (renter og gebyrer inkludert). Dette er en månedlig utgift på rundt kr 1 700, før man tar med avdragene (som mange ikke klarer å betale). Denne summen er betydelig og kan ofte enkelt halveres.

Den samme gjelda knyttet opp mot et nytt forbrukslån, vil for de aller fleste bli langt rimeligere. Nå avhenger rentebetingelsene på et slikt lån av din kredittscore. Rentene starter her som regel på 7,80% nominelt, men kan komme opp mot 20% dersom kredittscoren er lav. Vi kan se bort fra de fleste tilfeller av dette, da man neppe får så mye lån og kreditter med såpass dårlig kredittscore. Får du nytt lån til refinansiering på rundt 17,00%, sparer du nesten kr 4 000 i året. Har du god kredittscore, og får rente på refinansieringslånet på 10,00%, sparer du kr 12 000. Når etableringsgebyret for det nye lånet ikke er på mer enn kr 900, blir valget klart. Å litt tid på søknaden, kan spare deg for mange tusen kroner.

I tillegg til at man får lavere utgifter, får man også mye bedre kontroll på økonomien. De som får 3-4 regninger på forskjellige lån til ulike tider, har en lei tendens til å både utsette betalinga og glemme den. Dermed kommer det purregebyrer og i verste fall inkassosaker i postkassen. Dette kan du unngå ved å ha et enkelt lån

Hvorfor refinansiere kun det ene forbrukslånet jeg har?

Mange får en endret jobbsituasjon ganske regelmessig. Når man skifter jobb, eller får lengre erfaring, får man som regel også høyere lønn. Det er også mange som reduserer gjelda si jevnt og trutt. Alle blir også eldre. Disse faktorene er med på å bestemme hvilken kredittscore du får når bankene foretar en kredittvurdering (sjekk selv hva bankene vet om deg). Dette igjen bestemmer hva slags renter bankene tilbyr deg, og jo lavere score du har, desto dårligere rentebetingelser får du. Lånte du penger for tre år siden, hadde du sannsynligvis en lavere kredittscore enn den du har i dag. Dermed ville du nok fått bedre renter om du hadde ventet den gangen, og heller lånt i dag.

Du kan gjøre noe med det nå i stedet. Pengene brukte du sikkert på noe nyttig eller morsomt og syntes det var verdt det den gangen. Nå kan du redusere kostnadene ved å refinansiere, såfremt det lønner seg selvsagt. Det finner du ut når du søker om et lån til refinansiering. Som regel er svaret at det lønner seg.

Dersom det for eksempel gjenstår kr 60 000 på forbrukslånet ditt i dag, og du har hatt slike endringer i livet som er nevnt ovenfor, vil du sannsynligvis få bedre renter nå enn du fikk da du tok opp lånet. Var rentene på 18,00% da du tok opp lånet, og de for eksempel blir nede i 12,00% ved en søknad i dag, har du en forskjell på neste kr 4 000 i året bare i rentekostnader. Regner du inn at et nytt etableringsgebyr koster deg rundt kr 900, vil du uansett spare flere tusenlapper. For denne typen summer kan du også finne forbrukslån uten etableringsgebyr. Da burde motivasjonen være tilstede for å sende inn en søknad om lån til refinansiering, selv om du bare har et enkelt lån som ikke plager deg noe særlig.

Hvilke banker er best på refinansiering?

Dette er et spørsmål det egentlig ikke finnes noen klare svar på. Alle bankene vi har omtalt, er flinke på sine felt. Noen utmerker seg nok som mer konkurransedyktige enn andre. Generelt gjelder dette aktører som OPP Finans, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank og finansagenter som Lendo, Centum Finans og andre. Størrelsen på banken og kundemassen kan gjøre at disse ofte gir de beste tilbudene. Samtidig er det slettes ikke uvanlig at også de minste utlånerne har kjempegode tilbud. Helt nøyaktig hvor gode tilbudene blir, vet man ikke før man har de i hånda og sammenligner med de mot hverandre.

En av finansagentene som er mest spesialisert innen refinansiering, er Zen Banking. Dette selskapet har lang erfaring innen denne typen lån, og mange gode løsninger for de som ønsker seg lavere renter.

Får man lån til refinansiering når man har betalingsanmerkninger

Ovenfor nevnte vi finansagenten Zen Banking. De tilbyr lån til refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger. Bankene de samarbeider med, krever da vanligvis at du kan stille med sikkerhet for det nye forbrukslånet. Dette er som regel pant i fast eiendom, oftest en bolig du eier. Det kan være visse unntak her, men som regel får du ikke lån om du har betalingsanmerkning og ikke kan stille med sikkerhet. Du kan finne andre banker vil kunne vurdere slikt i særskilte tilfeller de også.

Om du ikke har fått betalingsanmerkninger enda, sørg for at det ikke skjer. De kan få konsekvenser i lang tid på en rekke områder, og spesielt når det gjelder lån og kreditt. Mange vil kunne unngå slike uheldige episoder, ved å kvitte seg med dyr gjeld før det går for langt. Derfor anbefaler vi refinansiering, ikke bare for at man skal få en rimeligere økonomisk situasjon, men også for å holde seg unna inkasso-spøkelset.

Samtidig er det viktig å huske at om en har havnet i slike situasjoner, finnes det en grunn til det. Mange av oss har godt av å stramme inn livreima noen hakk av og til, og heller fokusere på å spare på pengene, fremfor å bruke de helt uhemmet.

Hvordan går jeg frem for å refinansiere?

Du kan få lån til refinansiering på samme vis som for forbrukslån. Faktisk er det som regel akkurat det samme skjemaet som må fylles ut. De fleste som tilbyr denne typen lån, har en egen boks du kan krysse av i når du vil refinansiere. Da får du som regel noen ekstra felter du skal fylle ut i søknaden. Dette er felter der du oppgir hvor du har gjelda du vil refinansiere, størrelsen på gjelda og lignende.

Resten av søknaden er normalt helt lik den som for vanlige forbrukslån. Som regel kan du også søke sammen med en annen, en såkalt medlåner. Dette øker sjansene for å få lånet innvilget, samt gir deg ofte bedre betingelser.

Får du ja på søknaden, og du vurderer det slik at tilbudet gir deg besparelser totalt sett, kan du akseptere avtalen ved å signere og returnere den til banken (eller finansagenten, dersom du brukte en slik løsning). De fleste lar deg i dag signere elektronisk med BankID. Før den gamle gjelda blir innfridd (dette gjør den nye banken på dine vegne), må du sende inn fullmakter som gir banken tillatelse til å avslutte de gamle låneforholdene. Dette får du hjelp og instruksjoner til av banken eller finansagenten.

Som for forbrukslån, er også søknader om lån til refinansiering helt uforpliktende. Du kan derfor teste farvannet og se hvilke tilbud du får, fra så mange banker og finansagenter du selv ønsker.