Forbrukslån
Forbrukslån

Å velge riktig forbrukslån er uhyre viktig. Det er en jungel der ute med forskjellige tilbud og betingelser. En kan få lån fra kr 5 000 og oppover. Betingelsene varierer mye når det kommer til renter og betingelser. Å holde tunga rett i munnen vil være avgjørende for hvilket lån du skal velge. Det finnes heldigvis mange lånekalkulatorer en kan benytte, samt nettsider hvor en kan sammenlikne lånene fra de forskjellige tilbyderne.

Når du skal velge riktig forbrukslån

Å velge riktig forbrukslån krever noen forberedelser. Det første er selvsagt at du har helt klart for deg hvor mye du skal låne. Deretter begynner jakten på en lånetilbyder som passer deg og din situasjon. Det første en bør vurdere er om en skal ta forbrukslån uten kredittsjekk eller ikke. Å unngå kredittsjekk er mulig, men rentene blir deretter, høyere. Neste steg er å sammenlikne rentekostnadene hos forskjellige lånetilbydere. Vær oppmerksom på at betalingstid vil påvirke de reelle rentekostnadene på lånet. Du bør være nøye med å sjekke de totale kostnadene, også eventuelle gebyrer.

Det riktige forbrukslånet for andre er kanskje ikke riktig for deg

Det er, som tidligere nevnt, at det finnes mange tilbydere av forbrukslån. Lånet som vil være riktig for andre er kanskje ikke riktig for deg. Selvfølgelig vil alle ha så rimelig lån som overhodet mulig. Noen ganger kan man se seg litt blind på renter og omkostninger, i søket etter det billigste lånet. Det kan nemlig hende at du er i en situasjon hvor du ikke kan benytte det rimeligste lånet. Det kan være i forhold til tilbakebetalingsbetingelser, som for eksempel tiden en har for tilbakebetaling. Ta hensyn til rammebetingelsene også, ikke bare rentene.