Forbrukslån
Forbrukslån

Kredittkort…forbrukslån…kredittkort… hva skal man velge? Begge valgene har ulemper og fordeler. Det vil være hvilket behov for ekstra penger du har, som må bestemme dette. Derfor bør du ha klart for deg forskjellen på disse to. Deretter kan du ta et valg.

Trenger du forutsigbarhet

Har du behov for til enhver tid vite hvilke utgifter som kommer? Da er valget egentlig gjort, da bør du velge forbrukslån og ikke kredittkort. Når du tar opp et forbrukslån får du en sum tilgjengelig. Samtidig vil du få en nedbetalingsplan. I denne planen er alle utgifter tatt med, og du betaler samme beløpet hver måned. Ser du at du kan betale inn litt ekstra enkelte perioder har du også muligheten til det. Renten er generelt lavere på et forbrukslån i forhold til et kredittkort (men renten på kredittkort avgjøres utfra hvordan du betaler). Over lengre tidsperspektiv kan et forbrukslån bli det rimeligste alternativet.

Takler du uforutsigbarhet

Har du en økonomi, som kan håndtere variable utgifter, kan kredittkort være et godt valg for deg. Fordelen, foran et forbrukslån, er at du har penger tilgjengelig hele tiden (så sant du ikke har brukt opp kredittgrensen). Det er også en fordel at man kan slippe renter på et kredittkort. Det gjør man om all benyttet kreditt betales inne den rentefrie perioden. Dette er en klar fordel kontra et lån. Ulempen er om man har lang betalingstid på benyttet kreditt. Da løper rentene fra første dag, og det kan bli dyrt. En annen fordel ved mange kredittkort er fordelsprogrammer. Betales det med kortet kan en få rabatter hos bankens samarbeidspartnere.