Forbrukslån
Forbrukslån

Inni mellom får søkere av forbrukslån avslag. I tillegg er det enkelte som kanskje er usikker på om de vil få lånet eller ikke. Alt avhenger av hvordan du kommer ut av en kredittsjekk, og hvilken kredittscore du får. Dette kan du både sjekke selv på forhånd, eller eventuelt forbedre.

Kredittsjekk og kredittscore

Kredittsjekk er navnet på selve prosessen banken benytter når de sjekker deg i forkant av et forbrukslån. Kredittscore er navnet på resultatet av denne sjekken. Kredittscoren er et tall hentet utfra en statistisk modell. I denne modellen legges alt banken vet om deg, og det beregnes et tall som gir banken svar på din kredittverdighet. Tallet bestemmer både om du får lånet, og hvilken eventuell rente du vil få. Dermed er det viktig at en kommer godt ut her. Har dette vært årsaken til tidligere avslag bør du absolutt forbedre den. Er du kun usikker kan du kontakte kredittopplysningsselskaper og rett og slett kredittsjekke deg selv.

Slik forbedrer du en kredittscore

Uansett økonomisk anledning vil en god kredittscore være smart å få knyttet opp til navnet sitt. Det vil gjelde alle typer lån og kreditter. Det er enkelte ting en kan rydde opp i for å forbedre denne i forkant av et forbrukslån (se forbrukslån-uten-sikkerhet.no for å sammenligne lån uten sikkerhet). Det første er selvfølgelig å gjøre opp ubetalte krav, og dermed også få slettet aktive betalingsanmerkninger. Dette gjelder både store og små krav. Selv et krav på noen få kroner fører til betalingsanmerkning. Er du usikker på om du har noen kan selskaper utføre en kredittsjekk for deg. I tillegg er fast jobb og en stabil inntekt et «must». Er ikke det tilstede er du nesten garantert et avslag. Samtidig kan det være gunstig å tenke over om en har eget selskap med en ustabil økonomi. Selskapet kan bli koblet opp mot deg ved kredittsjekken, selv om det ikke har noe med din privatøkonomi å gjøre. Er disse tingene på plass er det ingen hindringer i veien for et lån.