Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er et produkt som bringer glede i livet til mange nordmenn, og det har blitt et populært lånevalg de siste årene. For eksempel er de vanlig å låne penger med forbrukslån dersom man ønsker å pusse opp huset eller kjøpe seg ny bil eller båt. Er du smart og bruker pengene riktig er dette noe du kan ha stor glede av. Her vil vi sette opp et enkelt låneeksempel fra Ikano Bank, som er kjent for å tilby gode vilkår men med lavere lånesummer enn mange av konkurrentene. Banken ble stiftet i 1991 og er et datterselskap av den mer kjente møbelkjeden Ikea.

Slik går du frem for å skaffe forbrukslån

Det første du må gjøre er å besøke Ikano Bank sine hjemmesider. Her er søknadsprosessen enkel og du vil bli bedt om en del relevant informasjon. Bl. a. kontaktinformasjon, gjeld og inntekter er noe selskapet vil fokusere på. Videre vil selskapet komme til å gjennomføre en kredittsjekk av deg, og dette gjøres ved hjelp av et kredittbyrå som leter gjennom gjeldsregistrene. Dersom du godkjennes vil Ikano sende deg et svar med den endelige effektive renten, hvor du også kan signere for dokumentet elektronisk.

Forvent disse kostnadene på forbrukslånet

Du vil måtte begynne med å betale et etableringsgebyr på kr 900, og dette er ment å dekke kostnadene til Ikano med å opprette lånet. Deretter er det et termingebyr på kr 50 som følger nedbetalingen på lånet. Det er vanskelig å si hvilke renter du må betale ettersom dette er en individuell vurdering, men Ikano har konkurransedyktige priser med en gjennomsnittsrente på 17,89%. Dette er konkurransedyktig pris dersom man setter det i sammenligning med andre utlånere og banker som opererer på det norske markedet.