Forbrukslån
Forbrukslån

En del nordmenn har over tid tatt opp flere lån for å finansiere små og store investeringer. Har man flere slike forbrukslån koster det rimelig mye i renteutgifter, totalt sett. En del disse pengene kan en spare om en refinansierer.

Refinansiering – hva vil det si?

Å refinansierer vil si at en tar opp et større lån for å betale inn alle de andre lånene. Denne løsningen passer både for smålån og eventuell kredittkortgjeld. I tillegg er det en del som refinansierer huslån med tanke på andre innkjøp. Dette kan være at en ønsker å kjøpe bil. Da tar en opp et større lån på huset, som da også dekker summen for bilen. Denne løsningen lønner seg i stedet for et billån som ofte har høyere rente enn huslån. Flere banker har egne låneprodukter som retter seg mot refinansiering. Ryddelånet er Telefinans sitt eget produkt, og formålet ligger i navnet. Rydde opp i gammel gjeld-

Selve refinansieringen – slik går du frem

Det første en må gjøre er å finne ut hvor mye gjeld man har totalt. Deretter må man se på hva de totale renteutgiftene er på alle lånene til sammen. Når du har fått oversikten handler det om å finne et lån som vil gi deg lavere renteutgifter enn du har. Sjekker du for eksempel Zen Banking vil du se at de gir forbrukslån opp til kr 400 000, som kan benyttes til refinansiering. Finansiering24 tilbyr også lån til refinansiering opp til kr 400 000. Begge disse bankene tilbyr lånene uten sikkerhet, og det vil også si at rentene vil vøre noe høyere enn lån med sikkerhet. Den nøyaktige renten settes utfra din privatøkonomi og bankens kredittsjekk.