Forbrukslån
Forbrukslån

Nordmenn er ivrige lånetakere for forbrukslån, og dermed også en kundegruppe flere og flere banker vil strømme til. Både for å tilby lån, samt andre typer kreditter. Det betyr også at utvalget for deg som kunde blir bedre, og du vil ha mange banker å sammenligne før du bestemmer deg for lån. Selv om en ofte ser på banker en kjenner fra tidligere bør en ikke ekskludere de nye. Vi har sett litt på tilbud om lån fra to nye banker.

Komplett Bank

Nå i år, 2014, kom denne banken. Banken er norsk og eies av Komplett Group. Det er samme konsernet som eier komplett.no og som står bak MPX.no. Komplett Bank tilbyr lån mellom kr 10 000 og kr 400 000, og tilbyr opp til 15 år på å betale tilbake. Tar du forbrukslån på kr 65 000 vil utgangspunktet for effektiv rente være 16,90%. Den kan bli lavere eller høyere avhengig av kredittsjekken som tas på deg. Inkludert i de effektive rentesatsene ligger etableringsgebyret på kr 640, samt termingebyr på kr 35.

Nordax Finans

Denne svensken kom over grensen og har raskt fått et godt rykte, blant annet på grunn av gode renter på innskudd. Nordax Finans gir også lån helt opp til kr 400 000 og en maksimal nedbetalingstid på 15 år. Forbrukslån vil ha en effektiv rente, før kredittsjekk, på 19,30% om en låner kr 65 000 over 5 år. Kommer du godt ut på kredittsjekken vil den bli lavere enn i eksemplet. Nordax Finans har også gebyrene i den effektive renten. Et termingebyr på kr 65 og etableringsgebyr på kr 1 475.