Lendo forbrukslån
Lendo forbrukslån

Lendo er en finansagent som ofte beskrives blant de bedre på sitt felt. Agenten er eid av Schibsted (Finn, Aftenposten, VG, med flere) og har et samarbeid med en rekke av de mest kjente bankene. Totalt er det snakk om mist 10 banker når dette skrives. Å søke om forbrukslån via en finansagent som Lendo er helt uforpliktende og tjenestene deres koster ikke noe. Fordelen er først og fremst den at du søker hos mange banker samtidig gjennom agenten, fremfor å søke direkte til hver enkelt bank. Du sparer tid og får bedre forutsetninger for å finne det beste forbrukslånet.

Krav for å få forbrukslån via Lendo

Kravene Lendo stiller til den som søker er enkle. All som er over 20 år, og under 70 år, kan søke. Du må også ha en inntekt på minimum kr 120 000 i året. Inntektskravet er noe avhengig av hvor stor sum du vil låne. Den maksimale lånestørrelsen er på hele kr 500 000, noe som krever høyere inntekt for å kunne betjene. Alle som søker må være registrerte i Folkeregisteret og norske statsborgere. Det kanskje viktigste kravet er at du ikke kan ha betalingsanmerkninger. Har du dette, må du kvitte deg med anmerkningen før du søker. Det kan du eventuelt gjøre ved å refinansiere gjennom en bank som utsteder lån med sikkerhet.

Enkel søknadsprosess

Når du søker om forbrukslån gjennom Lendo på selskapets nettsider, velger du lånesum og nedbetalingstid selv. Du ser da hva dine kostnader per måned vil bli sånn cirka. Bankene foretar imidlertid en kredittvurdering, og selve rentetilbudet utarbeides på bakgrunn av denne. Derfor ser du ikke de egentlige kostnadene og betingelsene knyttet til renter, før du mottar tilbudene fra hver enkelt bank.

Søker du innenfor bankenes åpningstider, vil du som regel få svar samme dag.