Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange ting å tenke på når du skal søke om forbrukslån. Blant annet må du finne ut hvor mye penger du trenger, hvor lang betalingstid du ønsker deg, hvor mye lånet vil koste deg og om du har råd til å betale de månedlige rentene og avdragene.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne kommer an på en rekke faktorer. Vanligvis vil banken kreve at du er i fast jobb og vil vurdere låneevnen din i forhold til hvor mye du tjener. Avbetalingstid bestemmer også størrelsen på de månedlige utgiftene til lånet, men der lengre avbetalingstid gir lavere månedsbeløp vil disse også bety at du betaler tilbake mye mer til banken enn pengene du lånte.

Forbrukslån utbetales i alt fra et par tusen kroner helt opp til kr 500 000 avhengig av bank, hvor mye du søker om og hvorvidt banken godtar lånet ditt. Om du har god økonomi er det med andre ord du som bestemmer hvor mye du vil låne.

Nedbetaling av forbrukslån

Et forbrukslån innvilges vanligvis øyeblikkelig til alle med god betalingsevne og -historikk. Så fort pengene er på konto er de dine til fritt bruk, men du må også begynne å tenke på nedbetalingen. Renter på forbrukslån er mye høyere enn på vanlige banklån, og jo lengre nedbetalingstid du har på lånet, desto mer renter betaler du til banken. Derfor må du vurdere hvor mye du har råd til å betale per måned mot hvor stort beløp du låner og hvor snart du ønsker å betale det ned. Det er også mulig å betale mer ned på lånet om du skulle ha ekstra penger til overs, og dermed innfri lånet raskere.