Forbrukslån
Forbrukslån

Det er lett å finne et forbrukslån, men kanskje ikke alltid like lett å finne det lånet som passer deg. Da tenker vi ikke på beløpene alene, men også vilkårene for lånet, som for eksempel renter eller nedbetalingstid. Det er flere varianter av lån, og her er noe tips.

Har du behov for et lite forbrukslån?

Veldig mange banker tilbyr store forbrukslån, men det er kanskje ikke det du trenger. Ser du etter lån i størrelsesordenen kr 1 – 5 000, eller mellom kr 5 000 og opptil kr 20 000 finner du det. Det man skal være oppmerksom på er, at enkelte som tilbyr små lån også har noe høyere renter enn andre. I tillegg har disse lånene begrenset nedbetalingstid, men det finner vi naturlig på summer på noen få tusen. L’EASY har lansert noe de kaller Minilån, og tilbyr opptil kr 10 000 i lån. Folkia kan tilby opptil kr 20 000, men vær oppmerksom på rentene på disse. Klikklån kan låne deg noe mer, opptil kr 40 000.

Tips til banker for store lån

Tenker du pusse opp, eller kjøpe bil vil du ha behov for noe større lån enn ovenstående. Her er utvalget omfattende og man kan hos enkelte banker få låne helt opptil kr 500 000. De fleste lånene er usikrede lån, men du vil finne lån med sikkerhet i eiendom også. Et eksempel på dette er Santander Consumer Bank. Her kan du få bl.a. få lån til bil med pant i bilen. Andre banker som yA Bank eller Nordax kan tilby forbrukslån uten sikkerhet opptil kr 400 000, mens OPP Finans og Bank Norwegian tilbyr opptil kr 500 000.