Forbrukslån
Forbrukslån

Lån er noe man, som regel, tar for et spesielt formål. Det er vanlig at de er inndelt i hus-, bil- eller båtlån. Spesielt bankene har hatt denne praksisen lenge. Forbrukslån endret denne inndelingen til en viss grad. Søker du lån hos en av de som tilbyr denne typen lån, er det ingen som spør hva pengene skal brukes til.

Forbrukslån – til det du vil

Du har altså ingen opplysningsplikt på hva et forbrukslån skal benyttes til, som nevnt ovenfor. Du har selv valget og bruker pengene som du ønsker. Små lån er kanskje til noen investeringer i huset, eller reparasjon på bilen. De større lånene går muligens til å skifte vinduer i stua. Mange nordmenn velger denne løsningen for lån for å kunne få ordnet opp i ting en ikke klarer med på den vanlige inntekten, spesielt om det er større summer det er snakk om. En god del benytter i tillegg nye lån, for å refinansiere flere smålån, inn i ett.

Ting du alltid har hatt lyst til – forbrukslån?

Lån kan altså brukes til mangt og meget. Forbrukslån er gunstig på den måten, dine penger – ditt valg. Mange velger også å realisere reiser en alltid har drømt om, eller en flott gave til partneren. Lån, i denne sjangeren av forbruk, er oftest av de små lånene og rimelig enkle for de fleste å betale tilbake. Å innhente ekstra kapital på denne måten er altså helt opp til deg, likelydende hva du bruker de på. Det er likevel greit å være oppmerksom på at moroa, eller investeringene, skal betales tilbake. Det er dermed nødvendig å tenke over slikt i forkant av en lånesøknad.