Forbrukslån
Forbrukslån

Du vet sikkert at det finnes mange aktører i Norge som tilbyr forbrukslån, og de tilbyr som oftest lån fra kr 5 000 og opp til kr 400 000, men det finnes også selskaper som låner ut mindre beløp, dette er såkalte mikrolån. Det som kjennetegner disse små lånene er at renten er skyhøy, kanskje ikke den nominelle, men den effektive, dette siden etableringsgebyret ofte er ganske stort! Uansett, om du ønsker å låne en tusenlapp eller fem, og du ikke bryr deg om at gebyerene kan bli på rundt fem hundrelapper, ja da er dette kanskje noe for deg!

Mikrolån i Norge

I Norge er det i hovedsak to tilbydere av mikrolån, og disse er Folkia og TrustBuddy. Gjennom førstnevnte kan du låne kr 1 000 og opp til kr 20 000, de minste beløpene kan du låne i én eller to måneder, mens de største beløpene kan nedbetales over 12 måneder. Sistenevnte tilbyr lån på kr 1 000 – kr 5 000, og det spesielle er at det er 1005 gratis å låne pengene i 14 dager, deretter påløper det renter og gebyrer.

Hvilke betingelser får du?

Hvilke betingelser du får på ditt mikrolån varierer selvfølgelig mellom lånegiverne, men det er jo ingen hemmelighet at betingelsene er dårligere enn ved vanlige forbrukslån. Uansett, la oss ta et eksempel, om du ønsker å låne 3000 hos f.eks. Folkia, så må du ut med kr 565 i renter og gebyrer, og nedbetalingstiden er på én måned. I dette tilfellet er den effektive renten såpass høy som 716%(!), mye siden etableringsgebyret er på kr 350 og at termingebyret er på kr 45. Den nominelle renten er på 69%(!).