Forbrukslån
Forbrukslån

Refinansiering handler om å låne penger billigere enn et eksisterende lån, slik at du kan spare penger på lavere rente. For å refinansiere er det flere ting som spiller inn, og et av disse er din kredittscore. Dette er en score som sier hvor god betaler du er, og om det er stor sjanse for at du betaler tilbake forbrukslånet som avtalt. Har du en god kredittscore blir det billigere å låne penger ettersom risikoen for utlåner faller. For å få en god kredittscore må du ha en fast og jevn inntekt samt ingen betalingsanmerkninger eller utestående inkassokrav. Har du et utestående lån på kr 100 000 vil hver prosent tilsvare kr 1000 i sparte kostnader.

Slik går du frem for å skaffe refinansiering

Det er mange som konkurrerer om å låne ut penger i Norge, og forbrukslån er ikke et unntak. Det du må begynne med er å søke om lån hos så mange banker som mulig. Husk at du alltid må følge med på den effektive renten ettersom denne inkluderer alle gebyrer og kostnader. Her gjelder det også å ha god oversikt over alle utestående lån. Dersom du sitter med 3 forskjellige lån, med forskjellig rente kan det være lurt å samle alle disse lånene under ett. Regn ut den effektive renten du betaler samlet for disse lånene slik at du får en bedre oversikt. Etter at du har fått innvilget ett forbrukslån må du bruke dette til å betale tilbake alle smålånene du skylder.

Refinansiering ved forbrukslån er ofte lurt

Forbrukslån har som oftest lavere rente enn kredittkort, og dersom du sitter med slik gjeld er det ofte lurt å refinansiere. Hvis du har 3 lån á kr 90 000, og disse har en årlig effektiv rente på 19%, vil du måtte betale kr 17 100 i renter. Dette tilsvarer kr 1 425 i måneden. Skaffer du et forbrukslån er det sannsynlig at du kan spare opptil 5%, og dette betyr en besparelse på hele kr 4 500 i året. Dette er mye penger for enhver person, og viser fordelene med å bruke forbrukslån til å refinansiere gjeld.