Forbrukslån
Forbrukslån

Den som er ute etter et forbrukslån, burde også gjøre sitt ytterste for også å få de beste betingelsene på markedet. Der finnes mange enkle grep som man kan gjøre for å forbedre sine muligheter og betingelser. En av dem er å ta med den medsøker på lånesøknaden. Dette er ikke helt uproblematisk, og vi kommer til det lengre nede. Ulempene ved å bruke en samlivspartner er likevel begrenset. Man kan egentlig si at det er å anbefale at kona eller gubben er med på å ta ansvaret for lånet.

Risikoen for medlåner på forbrukslån

Grunnen til at vi sier at ulempene ved å bruke en samlivspartner er begrensede, er at personer, som er i ekteskap eller samboerskap, allerede er økonomisk ansvarlige for hverandre. Dermed er det en begrenset risiko å ta opp et forbrukslån sammen. I andre konstellasjoner er et medlånerskap heller å fraråde. Den som er medlåner er nemlig 100% ansvarlig for forbrukslånet fra dag en. Hvis den andre parten misligholder sin betalingsplan, svir det like mye for begge. Betalingsanmerkninger og merkostnader belaster begge like mye. I verste fall kan man bli sittende med gjelden alene.

Fordeler med medlåner

Å ta med sin ektefelle som medlåner på et forbrukslån, vil i de fleste situasjoner gi positiv uttelling for kunden. Ikke bare økes muligheten for faktisk å få lånet, men muligheten for en langt lavere rente er høyst reell. Skulle du være i tvil kan du sende to søknader til en finansagent som Direkte 24 eller Skala Finans. I den ene søknaden fyller du inn en medsøker, men i den andre står du alene som søker. Du får svar på dagen og kan raskt vurdere forskjellen.