Forbrukslån
Forbrukslån

Å betale på et forbrukslån koster en god del ekstra, uansett hvor rimelig rente du skulle ha. Mange opplever at deres privatøkonomi endrer seg over tid, og kanskje burde en da også se på om en kan få kuttet utgiftene på lånet. Det er flere måter å gjøre dette på.

Bedre betingelser på gammelt lån

La oss si at du har et forbrukslån på kr 200 000 over 10 år. Renten du fikk på dette lånet for noen år siden er rundt 18%, pga at du kom litt dårlig ut på kredittsjekken. Nå, 3 år senere, har du en atskillig bedre årsinntekt og ingen betalingsanmerkninger. Da har du muligheten til å gjøre lånet ditt billigere. En god del banker kan faktisk være interessert i å beholde deg som kunde, og kan dermed være villige til å endre betingelsene for lånet. Be banken om et møte, og be dem ta en ny kredittsjekk, med tanke på en lavere rente.

Nytt forbrukslån kan løse inn det gamle lånet

Ønsker du ikke å benytte muligheten vi nevnte ovenfor, er et helt nytt lån hos en annen bank også en løsning. Sjekk flere forskjellige banker, og søk hos flere. Å benytte en finansagent kan også være en god løsning for å få flere tilbud. Det er altså en fornyet kredittsjekk som kan gi deg bedre rente på et forbrukslån. Du vurderes utfra flere faktorer, som for eksempel årsinntekt, om du har hatt samme adresse over lang tid, sivilstand og alder. På noen få år kan altså din kredittverdighet ha steget en god del, og dermed vil et nytt lån ha en bedre rente. Bruk det nye lånet til å kvitte deg med det gamle.