Forbrukslån
Forbrukslån

Banken må skaffe seg en oversikt over din økonomi, dersom du søker om forbrukslån. Dette er for å kunne se om du er kredittverdig i forhold til beløpet du ønsker å låne. Det er derfor noen dokumenter og informasjon du bør ha klart når du skal søke. Det er mange som ønsker at lånesummen kommer inn på kontoen med en gang. Dette er faktisk ikke umulig, da enkelte banker tilbyr lån på dagen, forutsatt at du kan benytte elektronisk signering.

Dette bør du ha klart

Når du skal søke om forbrukslån, lønner det seg å vite hvilke opplysninger du må oppgi. Følgende punkter må du ha klart:

• Kopi av siste lønsslipp
• Kopi av sist motatte selvangivelse
• Kopi av legitimasjon
• Personopplysninger ( folkeregistrert adresse og personnummer)
• BankID (anbefales)

Er det en medlåner i samme søknad, må den samme informasjonen sendes inn fra begge parter. Er du selvstendig næringsdrivende, må du sende inn regnskap eller næringsoppgave i tillegg til selvangivelsen, samt det foreløpige regnskapet hittil i år. Alle sidene fra både næringsoppgaven og selvangivelsen må sendes inn. Du må ha drevet virksomheten i minst ett år for å kunne søke.

Raskere søknadsprosess

Om du ønsker en raskere søknadsprosess, bør du ha BankID. Med denne identifiseringsmetoden kan du signere dokumenter elektronisk. Prosessen vil gå mye raskere på denne måten, og et forbrukslån kan i enkelte tilfeller gis samme dag. Dersom du ikke benytter BankID, kan det ta nærmere tre uker før lånet utbetales. Det er også noen banker som ikke gir en annen mulighet enn elektronisk signering. Ved en elektronisk søknad, kan selvangivelsen din lastes ned fra altinn, og de nødvendige dokumentene skannes inn på din PC. Om du har mulighet, benytter du deretter BankID. Slik slipper du å vente i mange dager på å få ditt forbrukerlån.