Forbrukslån
Forbrukslån

Har du lyst til å pusse opp huset, reise til varmere strøk eller kjøpe ny bil, men har ikke råd, kan forbrukslån være et alternativ. Det kan også være uventede situasjoner med regninger og reparasjoner av ulike slag, som kan være svært kostbare. Et forbrukslån kan hjelpe deg ut av en knipe, og ingen må vite hva pengene skal brukes til. Det er greit å vite hvor du finner de største forbrukslånene, om det er en stor sum du har behov for.

Sammenligne forbrukslån

Det anbefales å sammenligne ulike banker og utlånere på forhånd, dersom du skal søke om et stort forbrukslån. På denne måten finner du ut hvem som tilbyr de største lånene og hvor renten er lavest. Det er ulike betingelser når det gjelder tilbakebetaling, renter og gebyrer. Det kan være lønnsomt og beregne hva lånet vil koste deg, noe du enkelt kan gjøre via en lånekalkulator på nettet. Slik kan du forsikre deg om at du vil makte avdrag og renter på et stort lån, og unngå betalingsproblemer.

Hvem har størst forbrukslån?

Det er svært mange banker som tilbyr forbrukslån, men de største lånene finner du hos Bank Norwegian og OPP Finans. De har begge en lånegrense på kr 500 000, med muligheten for en nedbetalingstid på 15 år. For de største forbrukslånene er det noen strengere krav. Dette gjelder for eksempel alder og inntekt, at du er norsk statsborger, og uten betalingsanmerkninger. Det utføres en rutinemessig kredittsjekk med faste kriterier, basert på en statistikk om betalere. Resultatet vil fortelle om du er betalingsdyktig, og avgjør om du får lånet. Du har mulighet til å takke nei til et tilbud om forbrukslån, da en slik søknad er uforpliktende.